My skape luister na My stem

Deel hierdie boodskap op Sosiale Media
image_pdfLaai afimage_printDruk

Prys die Naam van Jesus, want Hy weet net wat om te sê en wanneer om dit te sê! Het julle al ooit in die nag wakker gelê en getop oor dinge en dan kom Jesus en stel jou gerus op die mees onverwagte manier.

Ek is lid van ‘n Facebook Christen groep waarin ek my boodskappe pos. Gewoonlik pos ek net in hierdie groepe, ek lees nooit die kommentare op hierdie asook die boodskappe van ander nie, maar die afgelope naweek het ek besluit om te gaan kyk…

Ek moes dit nie gedoen het nie, want skielik het ek verstaan alles waarteen Jesus ons gewaarsku het in die laaste van dae sal gebeur en sien ek hoe dit voor ons oë waar word! Van die kommentare het gegaan van absolute ongeloof tot mede Christene wat ander Christene uitmekaar skeur! Is ons dan nie een deur Jesus Christus nie? “een Here, een geloof een doop,” (Efesiërs 4:5) Hoe is dit dan dat daar meer as een weergawe van die waarheid kan wees? Hoe is dit moontlik dat die een leraar meer reg kan wees as die ander een? Ons soek tog nie glorie vir onsself nie, maar vir een, naamlik Jesus Christus, Seun van die aller hoogste God! Dit het my laat dink aan Jesus se woorde in Mattheus 24:48-51 [48]  Maar as daardie slegte dienskneg in sy hart sê: My heer talm om te kom— [49]  en hy sy medediensknegte begin slaan en saam met die dronkaards begin eet en drink, [50]  dan sal die heer van dié dienskneg kom op ‘n dag dat hy dit nie verwag nie en op ‘n uur dat hy dit nie weet nie; [51]  en sal hom pynig en hom ‘n deelgenoot van die geveinsdes maak. Daar sal geween wees en gekners van die tande.”

Paulus was reg toe hy vir Jakobus geskryf het: “Die tong is ook ‘n vuur, die wêreld van ongeregtigheid. Net so ‘n plek neem die tong onder ons lede in; dit besmet die hele liggaam en steek die hele lewensloop aan die brand en word uit die hel aangesteek.” (Jakobus 3:6)

Wat mense nie besef nie, is dat iemand wat die Woord van God bedien op daardie oomblik heilig is voor God. Om dus te sien hoe daardie Heilige Woord van verskeur en vertrap te word deur mede Christene is ‘n baie bitter pil om te sluk. Mense verskeur die nette wat Jesus uitgooi om die visse bymekaar te maak en hulle laat die visse vry en alles hierdie doen hulle uit totale onkunde uit! Dit laat mens uit roep soos Jesus uitgeroep het aan die kruis. “Vader, vergeef hulle, want hulle weet nie wat hulle doen nie.” (Lukas 23:34)

Ek lê baie nagte wakker en dan bid ek tot die HERE vir wysheid om Sy skape te lei. Ek bid vir die salwing van die Gees om die regte boodskap op die regte tyd te bring en ek bid vir nederigheid sodat Jesus my moet terugsit op die plek waar Hy my wil hê as ek begin dink dat ek groter is as die skoene waarin ek staan. Prys Sy Naam!

Dis waarom die boodskap wat ek vanoggend van die HERE gekry het vir my so baie betekenis het. Kom ons lees uit Johannes 10:1-4  [1]  Voorwaar, voorwaar Ek sê vir julle, wie nie by die deur in die skaapstal ingaan nie, maar van ‘n ander kant af inklim, hy is ‘n dief en ‘n rower. [2]  Maar hy wat by die deur ingaan, is ‘n herder van die skape. [3]  Vir hom maak die deurwagter oop, en die skape luister na sy stem; en hy roep sy eie skape by hulle naam en lei hulle uit. [4]  En wanneer hy sy eie skape uitgebring het, loop hy voor hulle uit; en die skape volg hom, omdat hulle sy stem ken. [5]  Hulle sal ‘n vreemde nooit volg nie, maar van hom wegvlug, omdat hulle die stem van die vreemdes nie ken nie. [6]  Hierdie gelykenis het Jesus aan hulle vertel; maar hulle het nie verstaan wat dit was wat Hy tot hulle gespreek het nie.”

Jesus sê dus deur hierdie gedeelte dat Sy skape Sy stem sal ken en dat hulle die boodskap ter harte sal neem juis omdat hulle Sy stem herken. Ek moet my dus nie aan die kommentaar van ander steur nie. Die vir wie die boodskap bedoel is sal daarna luister, want hulle sal weet dat dit van die HERE af kom omdat hulle die stem van die Heilige Gees sal herken. Prys die Naam van Jesus! Die wat nie van die HERE is nie, sal die boodskap nie verstaan nie en die stem van die Heilige Gees ook nie herken nie en hulle sal daarvan af wegvlug.

Prys die Naam van Jesus!

image_pdfLaai afimage_printDruk