Is die Woord van God vir my ‘n rentmeesterskap?

Deel hierdie boodskap op Sosiale Media
Print Friendly, PDF & Email

Jesus het hierdie woord op my hart gelê om te bring en ek weet sommer dat dit mense gaan ontstel…

Julle moet onthou dat Jesus almal van ons baie lief het, maar dit beteken nie dat Hy dom is ten opsigte van ons foute nie. As Hy sien dat iets besig is om verkeerd te loop, dan gaan Hy daaroor praat en Hy gaan sy knegte daarvoor gebruik. Die doel is nie om enige iemand te verkleineer nie, maar eerder om mense te laat regopsit en oplet sodat verandering kan plaasvind.

Ek let die laaste ruk op hoe ons Suiderkruis groep op Telegram en Watsapp gegroei het. Ek kan nie vir Jesus dankie genoeg sê nie! Die twee groepe is klein in vergelyking met ander groepe, maar ek is seker daarvan dat mense se lewens verander word daardeur. Ek is ook net so seker dat die boodskappe aangestuur word na ander mense en selfs groepe.

Nog iets wat ek geleer het is dat Jesus met ons gesels deur Sy Woord en dat daar is nie iets is soos toeval as dit by Jesus kom nie. So twee weke gelede het my Bybel oopgeslaan by 1 Korintiërs 9. Die gedeelte gaan oor die verkondiging van die Woord van God en ons wat dit verkondig se rol daarin. Ek het die hele hoofstuk deurgelees, maar my oog het geval op vers 17: “Want as ek dit vrywillig doen, het ek loon; maar as ek dit onwillig doen, is ‘n rentmeesterskap aan my toevertrou.”

Voor ons aangaan; kom ons kyk eers wat ‘n rentmeesterskap is. ’n Rentmeester is iemand wat sy werkgewer se eiendom bestuur. ’n Rentmeester is baie soos ’n bestuurder. Hy bestuur net die eiendom, maar die eiendom is nie syne nie en hy sal ook nooit daaruit erf of dit ooit in besit neem nie. ‘n Rentmeester is dus iemand wat die werk wat hom opgelê word doen omdat hy daarvoor betaal word. Hy het geen liefde vir wat hy doen nie en hy gee ook nie om vir die eiendom wat hy bestuur nie, want hy word daarvoor betaal.

Ek het gewonder of Jesus besig was om met my te gesels, want ek bedien ook die Woord van God, maar ek doen dit omdat ek dit wil doen en nie omdat ek moet nie. Ek sou tog sekerlik nie so lank daarmee aangegaan het as dit vir my ‘n las was of ek dit gedoen het vir die roem nie, want wat se loon gaan ek dan hê! Ek is dus nie ‘n rentmeester nie en Jesus het nie met my gesels toe my oog op daardie gedeelte geval het nie. Ek moet dus wyer kyk en dis die doel van vandag se boodskap.

Daar is so baie mense wat die Woord van die HERE vandag verkondig en dis goed so, maar die vraag is hoeveel van hulle doen dit omdat hulle moet? Hoeveel is daar wat die Woord van God verkondig omdat dit vir hulle ‘n plesier en ‘n eer is? Hierdie is die tipe vraag wat selfondersoek gaan verg as jy iemand is wat die Woord van God verkondig. As jy die Woord van God verkondig, dan gaan jy met Jesus moet sit en gesels en dis nou maar wors!

Die van julle wat so boodskappe op die twee Suiderkruis groepe pos; doen julle dit omdat dit vir julle graag iets vir Jesus wil doen en dit ‘n plesier is om te doen of doen julle dit om deur die mense gesien te word? Indien laasgenoemde, dan het die Woord van God vir jou ook ‘n rentmeesterskap geword en doen jy dit net omdat jy moet.

Sommige van julle sou agtergekom het hoe fyn hierdie boodskap sny en dis waarom dit so noodsaaklik is dat elkeen selfondersoek moet gaan doen, veral as jy met die Woord van God werk!

Paulus sê verder dat almal van ons besig is om aan ‘n wedloop deel te neem, maar ek voel dat sommige net saam hardloop op die baan omdat hulle deur die mense gesien wil word sonder dat hulle enigsins begerig is om te wen! Hulle slaan met hulle vuiste, maar hulle slaan net lug raak… Selfondersoek gaan nodig wees en dit gaan elkeen van julle op julle eie moet doen om te bepaal of jy vir jouself ‘n rentmeesterskap opgelê het of nie.

Koning Jesus, ek wil bid en vra dat U hierdie boodskap sal seën aan mense se harte, sodat hulle selfondersoek sal doen om te bepaal presies waar hulle met U staan. Ek voel dat U hierdie boodskap nie aan my gegee het om dowe neute nie en daarom bid ek dat U elkeen wat hierdie boodskap lees en ter harte neem sal seën. AMEN!

(Visited 145 times, 1 visits today)
Tagged , , , , , , .