Vergewe jou naaste

Deel hierdie boodskap op Sosiale Media
Print Friendly, PDF & Email

Jesus het darem ‘n wonderlike manier om met ons te werk. As ons nie wil luister nie, dan is die leiding hardhandig, maar in die meeste gevalle is dit sagkens soos ‘n voorstel.

So gebeur dit dat ek Sondag middag ‘n brandende begeerte kry om my Bybel te lees. Ek vat toe my Bybel en dit slaan oop by Lukas 11 waar Jesus se dissipels hom vra om hulle te leer bid. Ek het die gedeelte eers baie vreemd gevind, want ek weet mos hoe om te bid, maar toe ek vers drie en vers vier lees, toe begin ek verstaan.

“gee ons elke dag ons daaglikse brood;” (Lukas 11:3)

Jesus wil hê dat ons ons vertroue geheel en al op Hom moet plaas en ek bedoel ALLES! Moenie bekommerd wees oor enige iets nie. Na aanleiding van my boodskap van Sondag dat Jesus binnekort vir Sy Bruid gaan kom, kan ek dit verstaan. Ons gaan binnekort dinge in hierdie wêreld sien gebeur wat skrikwekkend is. Daar is reeds baie skrikwekkende dinge wat plaasvind: aardbewings; tot in Suid Afrika, peste, droogtes, natuur rampe en nog baie meer. Die Bybel sê vir ons dat hierdie dinge net die begin is en dis waarom dit belangrik is dat ons ons nie moet bekommer nie. Soos die Bybel sê; as ons hierdie dinge sien gebeur, moet ons weet dat ons verlossing naby is! Moet jou dus nie bekommer nie. Plaas al jou hoop en vertroue op Jesus, want Jesus sal jou nooit verkeerd lei nie!

“en vergeef ons ons sondes, want ons vergewe ook elkeen wat aan ons skuldig is;” (Lukas 11:4)

Hierdie is ‘n uiters belangrike gedeelte: vergifnis aan die wat teen ons oortree het! Ek weet nie hoeveel tyd ons oor het nie, maar as daar iemand is wat jou te nagekom het; vergewe daardie persoon dan. Ons kan nie vir Jesus in die lug ontmoet as ons swaar bagasie het wat ons saam met ons wil vat nie. Raak daarom ontslae van die bagasie! Maak nie saak wie se skuld dit is of wie reg was en wie verkeerd nie. Niks hiervan is belangrik nie, behalwe dat jy jou oortreder vergewe soos Jesus jou oortredinge ook vergewe. Volg Jesus se voorbeeld wat Hy vir ons gestel het toe Hy op aarde was. Dis die beste voorbeeld om te volg!

Prys die Naam van Jesus!

(Visited 112 times, 1 visits today)