Moenie moed opgee nie

Deel hierdie boodskap op Sosiale Media
Print Friendly, PDF & Email

Ons almal verloor moed op een of ander tyd in ons lewens en ons almal wonder dan waar die HERE in dit alles is… Ek weet, want ek was ook al daar…

Dis wanneer dinge op sy donkerste is, wanneer jy geen uitkoms meer sien nie, wanneer jy opgee en op die grond gaan sit van moegheid; dis dan wanneer Jesus instap en openinge vir jou maak wat daar nie voorheen was nie. Ek was al ‘n paar keer in my lewe daar en ek kan getuig van die dinge wat Jesus vir my gedoen het in my donkerste ure.

Ons tyd op hierdie aarde is amper om. Ek kan nie vir julle sê hoeveel tyd ons het nie, want ek weet glad nie. Ek weet egter dat die tyd amper uitgeloop het. Dis asof ek dit kan aanvoel en ek weet dat daar ander is wat dit ook so kan aanvoel. Die dag van die HERE gaan kom, of ons nou gereed is daarvoor of nie!

Die drome wat mense droom word al hoe meer gereeld en die detail daarvan al hoe meer grafies. Die waarskuwings wat uitgaan raak al hoe meer intens. Die tropiese storms word al hoe erger; die een woed nog, dan is die volgende een al daar! Die plae word al hoe erger. Op die horison pak die oorlog wolke saam. Enige iemand wat hierdie dinge sien en nou nog nie gehoor wil gee nie, wil nie luister nie.

As mense is ons te swak om sonde geheel en al uit ons lewens uit te kry. Jesus weet dit en dis waarom Hy aarde toe moes kom; om daar die sonde las op Hom te vat namens ons, want ons is te swak om dit te kon dra. Ons kan dus nie perfek wees nie, al wil ons ook hoe graag wees, maar ons kan perfek beroubaar wees! Dit beteken dat as jy oortree; gaan vra dan dadelik vergifnis vir jou oortreding. Moenie uitstel tot ‘n volgende keer nie, want daar gaan heel moontlik nie ‘n volgende keer wees nie!

Gaan daarom op jou knieë en vra vir Jesus om deur die Gees aan jou uit te wys of daar enige sonde is wat tussen julle staan. Dit wat Jesus heel eerste daarna vir jou wys, dit is waarvoor jy moet bid. Dit werk, want ek het al ou sonde wat ek van vergeet het, so reggemaak! Prys die Naam van Jesus!

“As ons ons sondes bely, Hy is getrou en regverdig om ons die sondes te vergewe en ons van alle ongeregtigheid te reinig.” (1 Johannes 1:9)

Ek wil nie hê dat dit enige een van julle wat hierdie lees moet agterbly omdat daar uitstaande sonde was waaroor daar nooit vergifnis gebid was nie. Ek bid dat ek die kudde wat Jesus aan my toevertrou het voltallig aan Hom sal kan terug gee die dag as Hy kom om ons te kom haal. Amen!

Vanoggend het Jesus vir my Sagaria 3 gegee om te lees en ek gaan spesifiek stilstaan by verse drie en vier: [3]  En Josua was bekleed met vuil klere, terwyl hy voor die Engel staan. [4]  Daarop het Hy aangehef en gesê aan die wat voor Hom staan: Neem die vuil klere van hom weg. Toe sê Hy vir hom: Kyk, Ek het jou skuld van jou weggeneem, en Ek beklee jou met feesklere.”

Ons is op die punt om die wenstreep oor te steek, liewe leser! Dan sal hierdie vuil sondige bestaan vir altyd van ons weggeneem word en daar sal aan ons feesklere gegee word om aan te trek! Ons wat volhard het tot die einde toe en die wenstreep oor gesteek het! Prys die Naam van Jesus!

Wees daarom perfek berouvol vir die HERE en hou julle bruilof klere skoon! Ons tyd is naby. Die wenstreep is voor ons. Hou goeie moed, want dis nog net ‘n klein rukkie!

Prys die Naam van Jesus!

(Visited 491 times, 1 visits today)